shutterstock_1821601742.jpg
Path 76.svg

Produktivnost

Produktivnost strojeva / linija i učinkovitosti radnika u proizvodnji (pojedinačno, po timu) pomoću proizvodnih radnih stanica.

Group 269.svg

Škart

Mjerenje škarta usporedbom broja jedinica koje su prošle proces i onih koje su predane na skladište gotove robe.

Group 103.svg

Točnost isporuka

Usporedbom realizacije isporuke s datumima i stavkama s narudžbi kupaca dolazimo do koeficijenta točnosti isporuka.

Group 104.svg

Reklamacije

Kompletna sljedivost reklamacija, uz mogućnost vraćanja tijeka od isporuke do radnog naloga i utvrđivanja gdje, kada i tko je radio.

Rectangle 93.png

ZAŠTO PAUK

Znanje, iskustvo, odgovornost...

Kombinacijom bogatog radnog iskustva u industriji i stručnosti u razvoju sustava temeljenih na novim tehnologijama nastao je moćan sustav za upravljanje proizvodnjom koji pokriva ključne aspekte operativne učinkovitosti proizvodnih procesa o kojima ovisi svaki proizvođač. U realnom vremenu, putem emaila ili SMS-a obavještava zaposlenike o stanju proizvodnje, izvršenju radnih naloga te alarmnim stanjima - pojavama kvara ili prekomjernom odstupanju u potrošnji energije po strojevima, proizvodnim linijama, pogonima i dr. Mjerljivi rezultati te jednostavnost korištenja našeg sustava razlozi su zbog kojih je primjenjiv i u malim tvrtkama sa svega desetak zaposlenika.

"Proizvodni pogoni mjesta su gdje se novac stvara, ali i gubi.”

Protok informacija u realnom vremenu omogućuje proaktivno djelovanje te rješavanje potencijalnih problema prije nego što problem nastane. 

Pomoću softvera PAUK cilj nam je otkriti mjesta na kojima se gubi novac praćenjem proizvodnje u realnom vremenu odnosno povećati produktivnost, smanjiti troškove proizvodnje i povećati konkurentnost.

Produktivnost radnika Prijava radnika na radnoj stanici na radni nalog, evidencija rada, zastoja, kvarova, materijala.
Produktivnost stroja Povezivanje stroja preko PLC-a ili senzora, praćenje rada stroja i broja proizvedenih jedinica.
Radni sati režije Vrijeme provedeno na trajnim radnim nalozima (čišćenje, održavanje i dr.).
Zastoji Svako zaustavljanje stroja duže od X vremena definira se kao zastoj i uz mogućnost odabira uzroka.
Škart Razlika u količini predanoj na skladište gotove robe i očitanja senzora stroja.

POTREBNI INPUTI

Implementacija i/ili integracija Za učinkovitu implementaciju važno je postaviti realan cilj. PAUK se može integrirati s već postojećim softverom unutar tvrtke.

TIJEK IMPLEMENTACIJE

TIJEK IMPLEMENTACIJE Uspješno smo realizirali više od 60 projekata raznih grana prerađivačke industrije. Naša je najveća odgovornost osigurati da svaki naš klijent ima učinkovitiju proizvodnju od svojih konkurenata.
vanado_tablet_cf953ca14d.png

ZAŠTITA PODATAKA

Osobitu pozornost pridajemo sigurnosti i zaštiti Vaših podataka

Osobitu pažnju pridajemo sigurnosti i zaštiti vaših podataka od manipulacije, gubitka, uništavanja, pristupa neovlaštenih osoba ili nedopuštenog otkrivanja. 

PAUK-u se pristupa putem standardnih web pretraživača s računala, tableta ili mobilnog uređaja uz autorizaciju dodijeljenom lozinkom/RFID karticom kojom se u sustavu definiraju ovlasti za rad svakog zaposlenika.

pauk_vlastiti_razvoj.png

PRAĆENJE STROJEVA

Vlastiti R&D

Razvili smo uređaje za praćenje rada strojeva u realnom vremenu. 

Glavne značajke uređaja su mogućnost bežičnog povezivanja ili žičnog putem kabla. Uređaji mogu povlačiti podatke izravno s PLC-a ili senzora koji se može postaviti na željeno mjesto na stroju. 

Prednost ovih uređaja je što se mogu postaviti na stroj bez obzira na datum proizvodnje. Najčešći podaci koje prikupljamo su: radi li stroj, broj proizvedenih komada te brzina rada.

EU banner logo EU banner logo EU banner logo

Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog fonda za regionalni razvoj.

saznaj više