PRIVATNOST

Uvjeti privatnosti


Ovim dokumentom opisano je kako Vanado d.o.o., Radnička cesta 47, 10000 Zagreb OIB: 91467672575 (u daljnjem tekstu Vanado) obrađuje osobne podatke.


Uvjeti privatnosti se primjenjuju na sve osobne podatke korisnika koje prikupljamo i obrađujemo. Kontaktni podaci prikupljeni na našim web stranicama neće biti javno objavljeni niti će koristiti za bilo što drugo, osim za slanje odgovora na Vaš upit i pružanja besplatnog korištenja demo verzije softvera PAUK.


Svoje osobne podatke u gore navedene svrhe dajete dobrovoljno što potvrđujete dajući jasnu i nedvosmislenu privolu. Navedeni podaci su nam nužni kako bi se ispunile svrhe u koju se prikupljaju i neće biti korišteni ni u koju drugu svrhu bez ishođenja Vaše izričite privole. Slijedom navedenog, ako uskratite tražene osobne podatke, Vanado neće moći postupiti po tom zahtjevu.


Obavještavamo Vas da u svakom trenutku možete povući privolu na obradu osobnih podataka bez posljedica te da će Vašem zahtjevu biti udovoljeno u najkraćem mogućem roku. Nakon povlačenja privole Vaši osobni podaci više neće biti obrađivani te će u skladu s internim aktom društva Vanado biti brisani ili uništeni na siguran način.
 

Vaši osobni podaci neće se prosljeđivati trećim osobama izvan društva Vanado. U slučaju davanja Vaših osobnih podataka na korištenje trećim osobama, Vanado će Vas o tome prethodno informirati u skladu s važećim propisima o zaštiti osobnih podataka.
Vaši osobni podaci neće se prosljeđivati trećim zemljama ili međunarodnim organizacijama.

Vanado će Vaše osobne podatke obrađivati u skladu s opisanom svrhom, u razdoblju u kojem je obrada tih podataka nužna radi postizanja svrhe u koju su prikupljeni, a najduže u roku određenom internim aktom kojim se uređuje obrada i pohrana tih podataka.


Osobne podatke koje prikupimo o Vama čuvamo u sigurnom okruženju. Vaši osobni podaci su zaštićeni od neovlaštenog pristupa, otkrivanja, uporabe, izmjena ili uništenja od strane bilo koje organizacije ili pojedinca. Obrađeni podaci pohranjuju se u našim prostorijama i IT sustavima, ali ponekad podatke pohranjujemo na servere naših pouzdanih davatelja usluga (trusted service provider). Osigurat ćemo da se osobni podaci drže na sigurnom mjestu (koje uključuje razumnu administrativnu, tehničku i fizičku zaštitu kako bi se onemogućilo neovlašteno korištenje, pristup, razotkrivanje, kopiranje ili izmjena osobnih podataka), kojem mogu pristupiti samo ovlaštene osobe.


Za sva pitanja i informacije vezane uz ostvarivanje Vaših prava na zaštitu osobnih podataka, slobodno se obratite na e-adresu vanado@vanado.hr.

Korištenje kolačića

Kako bi se osigurao ispravan rad ovog web-mjesta, ponekad na Vaše uređaje pohranjujemo male podatkovne datoteke poznate pod nazivom kolačići.


Što su kolačići?
 

Kolačić je mala podatkovna datoteka koja se pohranjuje na Vaše računalo ili mobilni uređaj pri posjetu određenom web-mjestu. Pomoću kolačića web-mjesto pamti Vaše radnje i željene postavke tijekom određenog razdoblja, pa ih nije potrebno ponovno unositi pri svakom povratku na web-mjesto odnosno pri prelasku s jedne njegove stranice na drugu.
 

Na koji se način koristimo kolačićima?

Na nekim se našim stranicama koristimo kolačićima koji nisu prijeko potrebni za prikaz web-mjesta, no omogućit će vam ugodnije pregledavanje. Te kolačiće možete izbrisati ili blokirati, ali ako to učinite, neke funkcije te stranice možda neće raditi kako je predviđeno.

Kolačiće na web stranici koristimo na sljedeći način:

  • kolačići za definiranje prikaza skočnog prozora na dnu stranice i za aktivaciju ili deaktivaciju pojedinih kategorija kolačića.
  • kolačići za praćenje statistike posjećenosti web stranice
    (Google Analytics),

Osobni podaci

Informacije povezane s kolačićima ne služe za Vašu identifikaciju, a podaci o navikama pregledavanja isključivo su pod našim nadzorom. Kolačićima se ne koristimo ni u koje druge svrhe osim onih koje smo ovdje opisali.

Kolačići trećih osoba

U statističke svrhe koristimo vanjske usluge za praćenje korištenja stranica - Google Analytics. U tom slučaju, Google će na vaše računalo poslati svoje kolačiće – tzv. kolačiće treće strane.

Kako se kontroliraju kolačići?

Kolačiće možete kontrolirati i/ili izbrisati prema želji. Možete izbrisati sve kolačiće koji su već pohranjeni na Vašem uređaju, a postavke većine preglednika omogućuju blokiranje pohrane kolačića. Ako blokirate kolačiće, možda ćete pri svakom posjetu web-mjestu morati ručno prilagođivati neke željene postavke, a određene usluge i funkcije možda neće biti dostupne. Ako ne želite na svome računalu primati kolačiće, svom pregledniku možete zadati da Vas obavijesti kada ih detektira ili ih možete automatski sve odbiti. Također možete obrisati sve kolačiće koje ste već primili. Ako želite ograničiti ili blokirati kolačiće koji su vam već instalirani, to možete učiniti putem postavki svoga preglednika. Na koji način, saznajte preko funkcije “Help”/”Pomoć” unutar preglednika ili na stranici www.aboutcookies.org, gdje možete naći detaljne upute koje se odnose na različite preglednike. Način na koji možete isključiti kolačiće treće strane i kako promijeniti postavke preglednika opisani su na sljedećim linkovima:

 

EU banner logo EU banner logo EU banner logo

Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog fonda za regionalni razvoj.

saznaj više